Izvor:
Tanjug
20.12.2024
07:39
Komentari:
0Istraživači su koristili vještačku inteligenciju kako bi prepoznali razliku između arome viskija i utvrdili da li je piće proizvedeno u Sjedinjenim Američkim Državama ili Škotskoj.
Тај технолошки напредак омогућава прецизно разликовање америчких и шкотских вискија на основу њиховог хемијског састава, пише Гардијан.
Користећи хемијске податке 16 вискија, укључујући брендове као што су “Џек Данијелс” и “Лапхроаиг”, АИ алгоритми су са више од 90 одсто тачности разликовали пића.
Помоћу те технологије, идентификоване су специфичне хемикалије, попут ментола, који помаже у препознавању америчких вискија, док је метил-деканат кључан за шкотске.
Najnovije
Najčitanije
13
44
13
39
13
38
13
34
13
31
Trenutno na programu