Mjesto u istoriji

Barbi je i zvanično jedan od 20 filmova u istoriji kojima je ovo pošlo za rukom

  • Izvor: Indeks
  • 16.08.2023. 12:29

Film Barbi, rediteljke Grete Gervig, srušio je razne rekorde od svog izlaska u julu, a sada je ušao u posebnu skupinu od samo 20 filmova koji su dosegli prekretnicu u američkim bioskopskim blagajnama.

Film u kojem Margo Robi glumi slavnu lutku uz Rajana Goslinga kao Kena donio je Gervig mjesto u istoriji jer je to film s najvećom zaradom jedne rediteljke nakon što je prešao granicu od milijardu dolara na blagajnama.

I ne samo to, Barbi je do sada uspjela da zaradi 502.6 miliona dolara na blagajnama u SAD-u, prema Forbsu - što je čini dijelom vrlo ekskluzivnog kluba od samo 20 filmova koji su premašili 500 miliona dolara na domaćim kinoblagajnama. Ostali filmovi koji su dosegli tu impresivnu prekretnicu uključuju Avengers: Endgame, Lion King, The Dark Knight, Avatar, Titanic i Black Panther.

Liban zabranio emitovanje Barbi u kinima, tvrde da promoviše homoseksualnost

Liban zabranio emitovanje Barbi u kinima, tvrde da promoviše homoseksualnost

Komentarišući veliki uspjeh filma ranije ovog mjeseca, Džef Goldštajn iz studija Warner Bros., direktor domaće distribucije, i Endru Krips, direktor međunarodne distribucije, rekli su: "Kao šefovi distribucije ne ostajemo često bez riječi zbog izvedbe filma, ali Barbillion je srušio čak i naša najoptimističnija predviđanja.

Ovo je prelomni trenutak za Barbi i niko osim Grete Gervig nije mogao da oživi ovu međugeneracijsku ikonu i njen svijet u tako smiješnoj, emotivnoj i zabavnoj priči, koja odjekuje u sva četiri kvadranta gledalaca filmova, doslovno pretvarajući cijeli svijet u ružičasto. Dugi redovi i ponovna gledanja dokazuju da su se filmovi vratili u velikom, velikom stilu i veselimo se što ćemo videti koliko daleko Barbie može ići u stvarnom svijetu, piše Index.hr.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Tajne muzeja (R)

    ''Tajne muzeja (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.