Uprkos diskvalifikaciji

Holandija ipak ide na Еvroviziju, Klajn odbio učešće

  • Izvor: B92
  • 25.10.2024. 13:20

Holandija će se sljedeće godine takmičiti na Еvroviziji, uprkos diskvalifikaciji prošlogodišnjeg predstavnika Josta Klajna.

Kako piše holandska televizijska kuća AVROTROS, Jost Klajn je odbio ponudu da predstavlja Holandiju na Еvroviziji sljedeće godine.

"Jostu Klajnu je ponuđena prilika da ponovno učestvuje. Međutim, na kraju je odlučioda odbije ponudu", naveli su.

AVROTROS je ranije izrazio sumnju oko učestvovanja na Еvroviziji sljedeće godine nakon što je Jost Klajn diskvalifikovan sa ovogodišnje Еvrovizije u Malmeu, i to nakon što ga je snimateljka optužila za prijetnje i napad.

Švedsko tužilaštvo ranije je navelo da se ne može dokazati da je holandski predstavnik izazvao "ozbiljan strah" u navodnom incidentu iza bine, a koji je uključivao snimateljku.

Inače, Klajnu je zabranjeno da izvede pjesmu "Еuropapa" samo nekoliko sati prije finala Еvrovizije, nakon što je jedna članica produkcijske ekipe tvrdila da je prijeteći krenuo prema njoj nakon svog polufinalnog nastupa dva dana ranije.

Iz organizacije holandske televizijske kuće Avrotros naveli su da je Klajn snimljen neposredno nakon silaska sa bine, iako je ranije dogovoreno da ga ne snimaju i ne ometaju. Međutim, to se nije ispoštovalo čak i nakon Klajnovih upozorenja da ne želi da ga iko snima.

Podsjećamo, Švajcarska će biti domaćin 69. izdanja Еvrovizije. Takmičenje će se održati u St. Jakobshalleu u Bazelu. Polufinalne večeri održaće se 13. i 15. maja, a veliko finale zakazano je za subotu 17. maja.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    ''Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еnergo klub

    Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće? Naš novi format ‘Еnergo klub’ pružiće vam relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.