Francuska

Mladi virtuoz Đorđe Perić otvorio manifestaciju "Dani Srbije i srpske kulture" u Parizu

  • Izvor: RTRS
  • 18.06.2024. 12:31

Otvaranje dvadeset treće manifestacije "Dani Srbije i srpske kulture" u Parizu obilježeno je nastupom mladog virtuoza Đorđa Perića iz Bijeljine.

Ova značajna kulturna manifestacija održava se 23. put od 17. do 24. juna 2024. godine pod nazivom "Naša djeca su ukras svijeta".

Organizatori događaja su Savez Srba Francuske i udruženje Mondo Kult.

Svečano otvaranje manifestacije održano je u srpskom kulturnom centru u Parizu, a otvaranju je prisustvovao i predsjednik Saveza Srba u Francuskoj, gospodin David Jakovljević.

Dani Srbije i srpske kulture" predstavljaju tradicionalnu manifestaciju koja okuplja srpsku dijasporu u Francuskoj, ali i brojne ljubitelje srpske kulture i umjetnosti iz različitih delova sveta.

Ovaj događaj nudi raznovrstan program koji uključuje koncerte, izložbe, filmske projekcije, radionice i predavanja posvećena srpskoj kulturi, tradiciji i nasleđu.

Nastup Đorđa Perića, kao specijalnog gosta, mladog virtuoza iz Bijeljine, bio je pravi spektakl koji je oduševio prisutne. Njegova izuzetna tehnika i emocionalna interpretacija privukle su veliku pažnju i aplauz publike, postavivši visoke standarde za sve naredne događaje u okviru manifestacije.

Manifestacija "Dani Srbije i srpske kulture" je posebno značajna zbog svoje uloge u promociji i očuvanju srpske kulturne baštine u dijaspori. Tema ovogodišnjeg festivala, "Naša djeca su ukras svijeta", ističe značaj najmlađih u očuvanju tradicije i kulturnog identiteta, te će poseban fokus biti na programima namenjenim deci i mladima.

Savez Srba Francuske i udruženje Mondo Kult, kao glavni organizatori, uložili su veliki trud da bi ovaj događaj bio uspješan i nezaboravan, a njihova posvećenost i entuzijazam osiguravaju da "Dani Srbije i srpske kulture" iz godine u godinu rastu i postaju sve značajniji kulturni događaj u Francuskoj.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    ''Ko? Šta? Kada? Gdje? Zašto? Kako? I tu se pitanja ne zaustavljaju - otvoreno i odvažno.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)