Srbija

Nikola Pejaković novi direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta

  • Izvor: SRNA
  • 21.10.2024. 17:38

Nikola Pejaković je novi direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta, a Aja Jung nova direktorka Baleta u ovog teatra potvrdila je Tanjugu v.d. upravnice novosadskog SNP-a Ljubinka Gvozdenović, i dodala da su Pejaković i Jung angažovani da unaprede program pozorišta.

- Vjerujem da ovakav izbor ne treba dalje obrazlagati, budući da oboje predloženih umjetnika imaju biografije koje ih preporučuju za pomenuta mjesta. Očekujem od njih kreativnost i inventivnost, u zajedničkom poslu koji je pred nama, tj. pred Srpskim narodnim pozorištem - kazala je Gvozdenović.

Ona je navela i da nije neobično da svaka nova uprava bira i postavlja svoje najbliže saradnike, u ovom slučaju direktore umjetničkih jedinica.

- Želeći ne da promijenim, već da unaprijedim umjetničke programe, poslije dužih konsultacija, odlučila sam da na mjesto direktora Drame postavim Nikolu Pejakovića, istaknutog umjetnika, reditelja, pisca, glumca i muzičara, a na mjesto direktorke Baleta Aju Jung, koja je u svijetu baletske umjetnosti i poznata i cijenjena - kazala je Gvozdenović.

Nikola Pejaković na mjestu direktora Drame SNP-a zamijeniće Sonju Damjanović dok će Aja Jung na mjestu direktorke baleta zamijeniti Tonija Ranđelovića.

Ljubinka Gvozdenović svoj mandat u Srpskom narodnom pozorištu započela je nakon Zorana Đerića.

Pratite nas i putem Vibera