Telegrami saučešća

Odlaskom Šaulića srpska muzika je ostala bez dijela svoje duše VIDEO

  • 17.02.2019. 15:23

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešće porodici Šabana Šaulića, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj.

"Saučešće porodici iskrenog prijatelja i kralja srpske muzike Šabana Šaulića", napisao je Vučić na "Tviteru". 

Telegram saučešća povodom smrti Šabana Šaulića uputio je i ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević, u kojem je naveo da su odlaskom ovog pjevača srpska popularna muzika i kultura ostale bez dijela svoje duše i prepoznatljive topline njegovog nesvakidašnjeg talenta.

Vukosavljević je u telegramu saučešća upućenom porodici, prijateljima i brojnim poštovaocima Šabana Šaulića istakao da bi Šaulića njegov glas raskošnih boja i raspona, kao i lična harizma, proslavili u svakoj pjevačkoj disciplini. 

"Sudbina ga je pozvala da caruje u žanru u kome je tokom decenija brojnim poklonicima darivao pregršt trenutaka plemenite sete i radosti", naveo je Vukosavljević, saopšteno je iz Ministarstva kulture Srbije. 

Poznati pjevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, potvrdio je njegov zet Zoran Bata Mirković, u izjavi za "Večernje novosti". 

Nesreća se dogodila jutros u okolini Bilefelda, nakon Šaulićevog nastupa u tom gradu. Šaulić se u kolima nalazio sa muzičarima Mirsadom Kerićem i Bobanom Stojadinovićem. 

Poslije nesreće Šaulić je hitno prebačen u bolnicu, gdje je preminuo tokom prijepodneva. Kerić je u teškom stanju, dok su Stojadinoviću slomljena tri rebra. 

Policija u Bilefeldu potvrdila je da je jutros u 6.50 časova, na autoputu A2, došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula, a više je teže i lakše povrijeđeno. 

U policijskom izvještaju navodi se da je automobil marke "mazda", koju je vozio 34-godišnji muškarac iz obližnjeg mjesta Gitersloh, udario u automobil marke "seat", u kojem je teško povrijeđeno troje ljudi, a suvozač je podlegao povredama. 

Kako prenosi njemački list "Vestfalen blat", policija je navela i da je test krvi pokazao da je 34-godišnji vozač "mazde", koji je izazvao udes, bio pod dejstvom alkohola i da je vozio bez vozačke dozvole. 

Šaban Šaulić bio je muzičar i producent, a tokom karijere dobio je nadimak "Kralj narodne muzike". 

Rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Živio je i radio u Beogradu i otac je troje djece. 

Prvi album Šabana Šaulića je izašao 1969. godine, kada je imao 18 godina, a 1985. godine Rade Vučković je napisao pjesmu "Gordana" koju je Šaban posvetio svojoj supruzi. 

Pjesme "Dođi da ostarimo zajedno" i "Dva galeba bela" smatraju se jednim od najboljih ikad otpjevanih novokomponovanih narodnih pjesama. 

Veliki hitovi Šabana Šaulića bili su i "Uvenuće narcis beli", "Sine", "Danima te čekam", "Snežana", "Odlaziš, odlaziš", "Pozn'o bih te međ' hiljadu žena", "Žal" i druge. 

Pojavio se i u filmu "Sok od šljiva" 1981. godine. 

Održao je brojne koncerte i nastupe u zemlji i regionu, a koncertom u Beogradskoj areni 6. oktobra 2018. godine obilježio je 50 godina karijere. 

 

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    'Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:00 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:15 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:00 Serija: Red Rok (12+)

    ''Serija: Red Rok (12+)