Objavljeni tizeri

Tihomir Stanić u ulozi Iva Andrića: Uskoro počinje emitovanje serije "Nobelovac"

  • Izvor: Telegraf
  • 19.09.2024. 12:14

Serija "Nobelovac" uskoro će se emitovati na RTS-u, a objavljeni su prvi tizeri, gdje možemo da vidimo kako će izgledati ovo ostvarenje. Glavnu ulogu, lik Iva Andrića, igra Tihomir Tika Stanić.

Na pitanje šta publika može da očekuje od serije, glumac je za Telegraf.rs rekao sljedeće:

""Na Drini ćuprija" on (Ivo Andrić, prim.aut) kaže: "A svaki od slušalaca pamti ono što u njegovom uhu, njegovoj ćudi najbolje odgovaralo. Sve ono što je bilo tu, na očigled cijelog svijeta urezano u tvrdom kamenu, ponavljalo bi usta do usta na razne načine, često izmijenjeno i iskvareno do nesvijesti. Ko zna. Ko je sklon učenju, naučiće ono što mu prija..." Ne znam, mi smo dosta istraživali, trudili smo se da budemo činjenično tačni, a da nekad u svom tumačenju i pogledu na njegov život nađemo opravdanje za mnoge njegove postupke koji su ljudi tumačili na razne načine", rekao je Stanić.

Tihomir navodi da nas u seriji očekuje pregršt istorijskih likova.


"Isidora Sekulić, Čolaković, Krleža, Josip Broz Tito, Hitler... Mnoge, mnoge ličnosti. 140 likova", rekao je Stanić, koji je dodao da će serija imati 8 epizoda, kao da od nje neće nastati film.

O seriji "Nobelovac"

U četvrtak, 7. septembra počelo je snimanje nove igrane serije "Nobelovac" u produkciji Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a. Serija od osam epizoda baviće se životom našeg nobelovca, Ive Andrića sa glavnim fokusom na trenutak kada je autor romana „Na Drini ćuprija“ dobio Nobelovu nagradu za književnost, 1961. godine, ali, kroz svojevrsnu unutrašnju dramu glavnog junaka, pokrivaće i dramatične godine književnog stvaranja tokom Drugog svjetskog rata, kao i Andrićev život u poslijeratnom Beogradu.

Prva klapa pala je na lokaciji Andrićeve zadužbine, u Muzeju Ive Andrića, na Andrićevom vencu, a snimanje će trajati do decembra. Pored Beograda i okoline, snimaće se i u Herceg Novom, Sarajevu i Višegradu.


Kreatori serije su Tihomir Stanić, Ivan Velisavljević i Vladimir Roganović. Scenario potpisuju Ivan Velisavljević i Jelena Mijović i saradnici na scenariju Aleksandar Novaković i Tihomir Stanić.

Reditelj serije je Tihomir Stanić sa korediteljem Borišom Simovićem.

Glavne uloge povjerene su Tihomiru Staniću koji će igrati Ivu Andrića, Selmi Alispahić kao Milici Babić, dok će mladog Andrića igrati Igor Jurinić.


U seriji igraju Vladan Gajović, Bojan Žirović, Branka Šelić, Bojana Zečević, Petar Novaković, Svetozar Cvetković, Milivoje Obradović, Slobodan Beštić, Aleksandra Pleskonjić, Vahid Džanković, Nebojša Milovanović i mnogi drugi.

Direktor fotografije je Pablo Fero, snimatelj zvuka Vladimir Stošić, kostimografkinja Nevena Milovanović, maskerka Dubravka Bušatlija, scenografkinja Valentina Popržan, direktor filma Sreten Mijović, montažerka Snežana Ivanović.

Izvršni producent serije je Tihomir Stanić, supervizor produkcije Marija Bereta, a urednik serije Kristina Đuković.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    'Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    'Stranačka hronika

  • 21:40 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)