Ima li šta bolje od bifetka? Sumnjamo. „Kuhinjica“ je danas spremala biftek sa šampinjonima i šparogama, a mi vam donosimo recept i postupak pripreme.
Potrebni su vam:
• 350 gr bifteka
• 450 gr šparoga
• 20 ml maslinovog ulja
• 250 gr šampinjona
• dva čena bijelog luka
• so
• biber
• 100 ml pavlake za kuhanje
• 20 ml maslinovog ulja
• 30 gr maslaca
U tavu stavite maslinovo ulje i šampinjone. Isjeckajte bijeli luk i dodajte ga u tavu. Kuvajte sve zajedno dodavajući so i biber. Potom dodajte pavlaku za kuvanje. Kada šampinjoni budu gotovi, skinite ih s vatre.
U tavu za meso stavite maslinovo ulje i biftek. Pecite dok ne porumeni. Kada završite s pečenjem bifteka, u istu tavu stavite maslac i šparoge pa posolite.
Nakon toga servirajte šampinjone, biftek i šparoge na tanjir. Prijatno!