23.05.2025
12:35
Ovi ćevapi bez mesa su toliko sočni i aromatični da niko neće ni posumnjati da su potpuno biljni.
Ако мислите да ћевапи без меса не могу да буду сочни и пуни укуса – размислите поново. Ова варијанта са сочивом, луком и зачинима има све оно што волимо код правих ћевапа: мирис, текстуру и препознатљив укус због ког се тражи још.
Скувајте сочиво у литру воде док потпуно не омекша (око 20–25 минута). Оциједите вишак воде ако је остало. У тигању пропржите ситно сјецкан лук и бијели лук на мало уља, док не постану стакласти.
Помијешајте кувано сочиво, пржени лук, јаје, презлу, скроб и зачине. Све добро изгњечите док не добијете компактну смјесу. Обликујте ћевапе рукама и ређајте на тањир.
Пржите их на мало уља у тигању, са свих страна, док не порумене, пише "Ствар укуса".
Najnovije
Najčitanije
11
59
11
55
11
52
11
50
11
46
Trenutno na programu