Large banner

Ćevapi bez mesa, a ukusni kao pravi

23.05.2025

12:35

Komentari:
Ћевапи без меса, а укусни као прави

Ovi ćevapi bez mesa su toliko sočni i aromatični da niko neće ni posumnjati da su potpuno biljni.

Састојци:

  • 2 шоље зеленог сочива
  • 1 литар воде
  • 2 главице црног лука
  • 4 чена бијелог лука
  • 1 јаје
  • 1 шоља презли
  • 1 кашика брашна
  • Со, црни бибер, црвена паприка, мајчина душица, кари, кумин – по укусу
  • Мало уља за пржење

Припрема:

Ако мислите да ћевапи без меса не могу да буду сочни и пуни укуса – размислите поново. Ова варијанта са сочивом, луком и зачинима има све оно што волимо код правих ћевапа: мирис, текстуру и препознатљив укус због ког се тражи још. 

Скувајте сочиво у литру воде док потпуно не омекша (око 20–25 минута). Оциједите вишак воде ако је остало. У тигању пропржите ситно сјецкан лук и бијели лук на мало уља, док не постану стакласти.

Помијешајте кувано сочиво, пржени лук, јаје, презлу, скроб и зачине. Све добро изгњечите док не добијете компактну смјесу. Обликујте ћевапе рукама и ређајте на тањир.

Пржите их на мало уља у тигању, са свих страна, док не порумене, пише "Ствар укуса".

Podijeli:

Large banner
Small banner
  • Najnovije

  • Najčitanije

Small banner

Trenutno na programu

6:55

ATV jutro

jutarnji program

9:00

Krvavo cvijeće S02 EP 174 (R, 12+)

serijski program

9:55

Teletrgovina

teletrgovina

10:10

Od jutra do sutra EP 34 (12+)

serijski program

10:55

Teletrgovina

teletrgovina

11:10

Ko te šiša

serijski program

11:35

Teletrgovina

teletrgovina

Small banner
Small banner