Čupavci koji se tope u ustima! Isprobajte ovaj jednostavan i brz recept

Izvor:

bosnainfo.ba

28.08.2025

14:17

Komentari:

0
Čupavci
Foto: Unsplash

Ako ste voljeli bakin kolač s kokosom i čokoladom, ovaj jednostavan recept za čupavce okusom će vas odmah vratiti u najljepše dane djetinjstva

Доносимо вам најбољи и најлакши рецепт из бакине кухиње -за ове омиљене колаче са чоколадом и кокосом.

Састојци

-6 јаја

-6 великих кашика брашна

-4 велике кашике шећера

-1,5 дл уља

ilu-bazen-skakanje-sjeca-28082025

Отац пронашао сина (3) на дну базена: Данима се борио за живот, родитељи донијели најтежу одлуку

-пола прашка за пециво

За глазуру

30 г тамне чоколаде

-4 дл млијека

-4 дл слатког врхња

Припрема

Пажљиво одвојите жумањак од бјелањака. Пазите да притом не разлијете жумањак по бјелањцима јер их онда нећете моћи истући у снијег. Миксером повежите жумањке и шећер. Миксајте 2-3 минуте или док смјеса не постане свијетложута, а кристали шећера слабо се примјећују на површини. Тада полако почните додавати уље у неколико млазова, никако одједном.

ilu-priština-kosovo-28082025

Албанци спријечили избор српског потпредсједника скупштине

Истуците бјелањке у чврсти снијег. Ако ћете за то користити метлице којима сте миксали жумањке и шећер, обавезно их прије оперите јер на њима не смију бити остаци жумањака. Наизмјенце у жумањке додајте мало брашна и снијега па пажљиво и полако мијешајте. Понављајте поступак док не потрошите комплетно брашно и снијег.

Загријте рерну на 180 Целзијусових степени. Велики правоугаони или квадратни лим за печење добро намажите маслацем, а затим га темељито поспите презлом и напосљетку улијте смјесу.

Патишман пеците 30-ак минута. Знат ћете да је готов када по врху поприми лијепу златно-жуту боју и одвоји се од рубова лима. Ако нисте сигурни је ли печен, убодите га по средини чачкалицом и ако је чачкалица потпуно суха, то значи да је бисквит готов.

Moskva Kremlj

Москва о истрази о "Сјеверном току": Открити и наручиоце, а не само извршиоце

Разломите чоколаду на коцкице и ставите је у дубљу посуду. Додајте млијеко и слатко врхње па све загријте на лаганој ватри уз стално мијешање. Чоколада ће се полако топити, а мијешањем ћете је повезати с млијеком и врхњем.

Глазура и бисквит морају се потпуно охладити прије завршне фазе. Разрежите бисквит на коцке. Затим једну по једну набодите на виљушку па намочите у глазуру, потом уваљајте у кокос и одложите на плех. Понављајте поступак док не потрошите сав бисквит, пише Боснаинфо.

Podijeli:

Large banner