Ljudi uglavnom koriste kućne uređaje za stvari na koje su navikli da rade i ne pomišljaju da oni mogu da imaju i drugu namjenu.
Takav je slučaj i sa rernom koja ima ima jednu funkciju koja je nepoznata mnogima koji je svakodnevno, iz godine u godinu, koriste.
Vjerovali ili ne istovremeno možete i peći i kuvati jelo, i to u rerni. Sada odmah do svoje rerne i pogledajte da li ima ovu funkciju.
Naime ovaj trik koriste vrhunski kuvari kod pripreme piletine jer dobija posebnu sočnost ili za pečenje hleba i pice.
Donji dio rerne dijeli toplotu kao onu sa ringle dok kuvate jelo na uobičajen način. Sve što treba da uradite je da uklonite donji dio rešetki i na dno rerne stavite papir za pečenje. Onda zagrijte rernu na 250 stepeni.
Treba da znate da ovo možete raditi samo u rerni koja ima metalno dno, koje može da podnese težinu šerpe.
Takođe morati obratiti pažnju i na to da li se posuđe u kome kuvate u rerni može izlagati visokoj temperaturi.
Dakle, sada u svojoj rerni možete istovremeno pripremati dva jela – jedno ćete peći na gornjoj žici, a na dnu ćete kuvati.