Izvor:
Kurir
28.04.2025
07:45

Ćevapi i pljeskavice su neizostavni kada se pravi prvomajski roštilj. Evo kako da budu savršenog ukusa.
Od mljevenog mesa se prave pljeskavice i ćevapi uz dodatak začina. Ali ono može prilikom prženja da pusti vodu, pa postoji opasnost da ovi specijaliteti sa roštilja budu suvi i manje ukusni.
Kako bi to spriječili, roštilj majstori koriste jedan trik. U mljeveno meso prilikom miješanja sa začinima stave malo sode bikarbone. Treba staviti na jedan kilogram mljevenog mesa jednu kašičicu sode bikarbone, zajedno sa ostalim začinima (so, biber, crni luk, mješavina biljnih začina).
Zahvaljujući sodi bikarboni, ćevapi i pljeskavice će brže biti gotovi, neće pustiti mnogo vode prilikom pečenja, a meso će ostati sočno i meko.
(Kurir)
Najnovije
Najčitanije
21
53
21
49
21
46
21
39
21
35
Trenutno na programu