Jedan od najjednostavnijih načina da pripremite ribu jeste da je uvaljate u brašno i ispržite, ali kuvari predlažu da dodate još jednu namirnicu.
Bez obzira da li pržite filete ribe na puteru ili u fritezi, to je jedan od najboljih načina da je napravite savršeno ukusnu.
Ali prije nego što krenete u prodavnicu da kupite ribu, imajte na umu da nije svaka za prženje.
Dok visoka temperatura može pomoći da neka riba bude sočna, ona isušuje prirodnu vlažnost drugih. Bakalar, som, pastrmka, škarpina su idealne za prženje, ali pored brašna i prezli, postoji još jedan sastojak koji će pomoći da pržena riba bude ukusnija.
Smatra se da prstohvat šećera može drastično da poboljša ukus pržene ribe, a pomoću nje ćete postići zlatnu i hrskavu koricu.
Nemojte da pretjerate sa šećerom, jer onda možete da uništite jelo, pa je dovoljno da dodate prstohvat šećera na 1 kg ribe. Tako ćete postići idealan balans slatkog i slanog.
Obavezno isprobajte ovaj trik i uživajte u novom ukusu pržene ribe, piše Stvar ukusa.