23.02.2024
13:38
Čišćenje ulja koje je isprskalo kuhinjske elemente i zidove je zaista najmanje zabavan dio posla. I tokom prženja ulje nam može upropastiti garderobu ili nas isprskati po koži. Ako se mučite sa svim navedenim, evo sjajnog trika kojim se možete poslužiti kad sljedeći put budete spremali hranu.
Умјесто да, као и обично, сипате уље у тигањ, па га потом ставите на шпорет, празан тигањ најприје добро загријте, а тек када буде био врућ, додајте уље у њега, док не достигне температуру која је неопходна за пржење (око 170 степени). А прије него што спустите храну у тако загријани тигањ, мало посолите то уље које сте сипали.
Трик је у томе да у врело уље у тигању додате само прстохват соли док се оно не распрсне или створи мјехуриће.
Немојте додавати превише, јер ћете покварити укус хране.
Још један савјет за смањење дивље реакције врућег уља је да потпуно осушите поврће или месо које користите папирним убрусом. Садржај воде у храни која се мијеша са уљем главни је кривац за изненадно прскање које изазива нереде – и могуће повреде.
Панирање и брашнање ваше хране такође може помоћи да се апсорбује вишак течности из хране током процеса кувања, пише Дејли мејл.
Najnovije
Najčitanije
22
59
22
48
22
46
22
33
22
12
Trenutno na programu