Korisno znati

Еvo šta treba da uradite da dinstano meso uvijek bude mekano i sočno

  • Izvor: Pink
  • 02.02.2025. 19:05

Jela sa dinstanim mesom su pravi užitak. Kada naučite da dinstate meso na pravi način vaša nepca će vam biti zahvalna.

Postoji nekoliko finesa u pripremi dinstanog mesa, koji se moraju poštovati, kako biste bili sigurni da ćete uvijek imati dobar rezultat. Odgovarajuća mesa za dinstanje su žilava mesa, teleća rebra i svinjska plećka.

Klasično dinstanje prvo podrazumijeva prženje mesa, kako bi se zapečatili sokovi u njemu, i kako ne bi iscurili u procesu kuvanja, ostavljajući meso previše suvim, prenosi Pink.

Nakon kratkog prženja mesa na visokoj temperaturi, dodaje se malo vode, ali ne i mnogo, kako se dinstanje ne bi pretvorilo u kuvanje. Proces dinstanja mesa traje dugo i odvija se u tihoj vatri.

Kod kuvanja se proizvodi vodena para, koja se lijepi na poklopcu posude. Tamo se ona kondenzuje i i vraća u meso, čineći ga mekim i mirisnim, prenosi Еspreso.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:30 Nedjelja o Vaskrsenju

    ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 15:00 Vaskršnja priča

    Vaskrs uz pjesmu, igru i divne priče iz cijele Srpske. Hristos Vaskrse!

  • 18:30 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    '''Iako u stalnoj borbi za prevlast, dva salona prate igru preživljavanja, no kada Božica odluči da se potpuno modernizuje i počne da šiša i gospodu, kreće bitka do istrebljenja u kojoj niko neće birati sredstva.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV vijesti

    ‘ATV vijesti

  • 20:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Iako u stalnoj borbi za prevlast, dva salona prate igru preživljavanja, no kada Božica odluči da se potpuno modernizuje i počne da šiša i gospodu, kreće bitka do istrebljenja u kojoj niko neće birati sredstva.