30.06.2025
22:14
Otkrijte tajnu vitke linije i nevjerovatne energije! Ova pita, bogata proteinima i bez trunke brašna, topi kilograme dok uživate u svakom zalogaju.
Традиционалне пите често су пуне празних калорија и угљених хидрата који доводе до наглих скокова шећера у крви и осјећаја умора. Ова пита је потпуно другачија. Базирана на здравим састојцима богатим протеинима, она вас држи ситим дуже вријеме, убрзава метаболизам и помаже у изградњи мишићне масе.
Основу ове пите чине јаја и сир, који су одличан извор протеина. Додатком поврћа попут спанаћа или броколија, обезбјеђујете тијелу неопходне витамине и минерале. Ова комбинација не само да је укусна, већ је и изузетно здрава и хранљива.
Припрема ове пите је брза и једноставна. Све што вам је потребно су јаја, сир, одабрано поврће и зачини по жељи. Смјеса се пече у рерни док не порумени, а резултат је укусан и заситан оброк који можете конзумирати у било које доба дана.
Многи који су пробали ову питу свједоче о значајном губитку килограма и повећању нивоа енергије. Захваљујући високом садржају протеина, ова пита помаже у сагоријевању масти и спречава губитак мишићне масе током дијете.
Не пропустите прилику да испробате овај фантастичан рецепт који ће трансформисати вашу исхрану и помоћи вам да постигнете жељену фигуру без одрицања и гладовања.
2 кашике екстра дјевичанског маслиновог уља
2½ шоље сечених креми печурака
1½ шоља цветића броколија (величине до 1,5 цм)
1 мала жута главица лука, танко сечена (око ¾ шоље)
85 грама младог спанаћа, крупно исјецканог (око 3 шоље)
1 кашика ситно сјецканог бијелог лука
6 великих јаја
½ шоље павлаке за кување (или пола млијека, пола павлаке)
1 кашика дијон сенфа
¼ кашичице соли
¼ кашичице бибера
1½ шоља ренданог старог чедар сира
Загријте рерну на 190°Ц. Намастите калуп за питу пречника 23 цм спрејом за кување.
Загријте уље у великом нелијепљивом тигању на средње јакој ватри. Додајте печурке и пржите око 6 минута, док не порумене и омекшају.
Додајте броколи и лук. Пржите још око 4 минута, док броколи не омекша, а лук не постане стакласт.
Додајте спанаћ и бијели лук, пржите још 1–2 минута док спанаћ не увене. Склоните са ватре и оставите да се прохлади.
У средњој чинији умутите јаја, павлаку, сенф, со и бибер док се добро не сједине.
Умијешајте прохлађено поврће и сир. Сипајте у припремљени калуп.
Пеците око 30 минута, док средина не очврсне и ивице не порумене.
Оставите да одстоји 10 минута прије сјечења.
Ова пита је одличан извор протеина, витамина и минерала, што је чини погодном за доручак, ручак или вечеру.
Najnovije
Najčitanije
Trenutno na programu
19:55
Marketing
marketing
20:00
Bingo, Lutrija Srbije
bingo
20:30
Aviondžije S01 EP 05
serijski program
21:00
Crna guja S01 EP 02
serijski program
21:35
Alo Alo S06 EP 04 (12+)
serijski program
22:10
Večernje vijesti
informativni program vijesti
22:25
Divlje pčele EP 86 (12+)
serijski program