16.07.2025
07:47
Komentari:
0Sok od kajsije je pravi letnji osvežavajući napitak bogatog ukusa i prirodnim šećerom. Uz nekoliko osnovnih sastojaka i pažljivo spremanje, možete napraviti ukusni sok koji će vas podsjetiti na toplinu ljeta čak i u hladnijim danima. Recept je jednostavan, a bićete na duže staze 'mirni' kad je riječ o prirodnim sokovima.
Састојци за сок од кајсије:
1 kg кајсија
150 g шећера
1 l воде
2 лимуна
неколико флаша
Припрема сока од кајсије:
Пажљиво оперите кајсије, извадите коштице и исјеците их на мање коцке. У шерпи помијешајте воду и шећер и загријте док сируп не почне да кључа. Додајте кајсије и лимун исјечене на колутове и наставите да кувате још 10 минута док кајсије не омекшају. Све измиксајте штапним миксером док не добијете глатку и кремасту смјесу. Уколико желите, можете је проциједити кроз цједиљку да уклоните пулпу.
Искључите ринглу и топлу смјесу сипајте у претходно стерилизоване флаше, остављајући око прст дебљине празног простора до врха. Очистите ивице флаша и затворите поклопце без превеликог притиска. Флаше окрените наопако и оставите их тако да стоје најмање 15 минута. Затим их вратите у нормалан положај и провјерите да ли је средина поклопца удубљена, што значи да је вакум добро направљен. Сок од кајсије чувајте на хладном мјесту како би вам што дуже трајао.
Када се флаша отвори, препоручује се чување у фрижидеру и конзумирање сока у року од неколико дана.
Najnovije
Najčitanije
14
27
14
22
14
14
14
12
14
11
Trenutno na programu