Stručnjak za bonton otkriva kako se, prema britanskom bontonu, pravilno jede krofna.
Iako smo u iskušenju da rukama zgrabimo slatku poslasticu i prepustimo se slasti, influenserka Lusi Čelindžer je otkrila šta treba da uradite ako se nađete u otmjenijoj situaciji prilikom ručavanja.
Stručnjak kaže da se koristi viljuška za desert, jer ima stranu posebnu za rezanje pudinga ili nož, da biste dobili komad veličine zalogaja.
“Uzela bih viljušku i onda bih jednostavno presjekla krofnu”, demonstrirala je u klipu.
“Ponovite radnju, a zatim viljuškom probodite krofnu i stavite dio veličine zalogaja u usta”, rekla je ona.
Lusi je objasnila da istu stvar možete da uradite i sa punjenom krofnom, a sa komadom koji ste isjekli "pokupite" džem ili krem.
“Skoro svako njemačko domaćinstvo ima ovakve viljuške za desert”, napisao je jedan evropski gurman.
“Mi ih zovemo viljuške za torte i to ime govori za šta ih koristimo”, glasio je drugi komentar.
Lusi ima više od 554.200 pratilaca na "TikTok-u", gdje je prikupila oko 12,7 miliona lajkova. Ekspert je napravila niz video-snimaka koji objašnjavaju pravilan način konzumiranja različite hrana, od kojih su neke smislenije od drugih, obuhvatajući niz delicija, od pice do čokoladnih pločica, piše "Daily Mail".
@lucychallengerofficial How to eat a Doughnut 🍩 Formal British Dining Etiquette #doughnut #donut #british #etiquette #etiquettetips #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #thefixer #trend #trending #viral #tiktok #learnontiktok #learn #advice #guide #dining #food #cutlery #eating #manners #polite #western ♬ original sound - Lucy Challenger