Large banner

Kako da prepoznate svježe i kvalitetno meso za roštiljanje?

Izvor:

Žena Blic

29.04.2025

18:28

Komentari:
Како да препознате свјеже и квалитетно месо за роштиљање?

Bliži se Prvi maj i mnogi se raduju što će praznik dočekati u prirodi uz neizostavni roštilj. Ali, prilikom izbora mesa trebalo bi biti veoma oprezan, jer nije uvijek lako prepoznati koje je svježe i kvalitetno, posebno ako je mljeveno. Pored informacija na ambalaži, valjalo bi obratiti pažnju i na izgled.

Квалитетно месо, посебно оно које желите да спремите на роштиљу, треба да има мало интрамускуларне масти. Приликом куповине, бирајте оно са бијелим пругицама које подсјећају на вене. Иако многи мисле да је такво месо нездраво, управо је маст та која му даје пуно укуса, каже Елизабет Роесике из Њемачког пољопривредног центра.

Ако се, пак, одлучите да купите већ запаковано месо, добро га погледајте прије него што га ставите у корпу. Уколико лежи у крвавој води, то је знак да је старо.

Идеална боја зависи од врсте меса. Телетина би требало да буде свијетла, али не бијела. Таква би требало да буде и пилетина. Боја говедине би требало да буде средње црвена, али не превише тамна, а свињетина, која је најукуснија кад је спремамо на роштиљу, блиједоружичаста. Уколико на месу примјетите сивкасте нијансе, немојте га куповати, а ово правило важи и за мљевено месо.

Карцином је само дијагноза

Карцином је само дијагноза

Постоји још један трик да брзо и лако провјерите да ли је упаковано месо још свјеже. Кад га притиснете прстом, оно мора да се врати у првобитно стање и на месу не смије да остане удубљење. Такође, површина меса мора да буде блистава, преноси Пун куфер.

Podijeli:

Tag:
Large banner