Izvor:
Agencije
13.03.2024
20:02
Zaleđena, pa ponovo odmrznuta riba je prava zamka u ribarnicama. Ipak, postoje načini kako da utvrdite svježinu ribe.
Наиме, први корак у оцјени свјежине рибе јесте процјена њене коже. Што је пигментација на кожи свјетлија и без сјаја то је риба старија.
Затим, обратите пажњу и на сљедеће карактеристике.
- риба мора да буде покривена са слузи неутралног мириса,
- крљушти морају бити црвене и крваве,
- очи морају да буду стакласте и испупчене.
Ипак, један од најлакших трикова, који је уједно и сјајан јесте ако видите удубљења на риби, пише Крстарица.
Наиме, најједноставније је притиснути трбушни дио рибе, уколико се врати мишићно ткиво риба је доброг квалитета!
Najnovije
Najčitanije
17
23
17
16
17
12
17
03
16
56
Trenutno na programu