Large banner

Kako da skuvate pasulj za 45 minuta

Izvor:

Krstarica

04.12.2023

17:44

Komentari:
Како да скувате пасуљ за 45 минута

Pasulj je i dalje među omiljenim jelima kod nas, ali domaćice znaju da nije baš jednostavno pripremiti čorbu od pasulja. Postoje različite teorije i trikovi koji ne podrazumijevaju potapanje pasulja tokom noći u hladnu vodu.

Једна од варијаната јесте коришћење експрес лонца, који скраћује процес кувања, и то не само код пасуља. А ако немате експрес лонац, онда ћете морати да примијените неки од ових савјета које искуснији кувари користе већ годинама.

Добро је да код првог кувања пасуља у воду додате једну кашичицу соде бикарбоне. Оставите пасуљ да се крчка најмање 15 минута, након тога оциједите воду и додајте мало уља. Добро промијешајте, како бисте били сигурни да је уље распоређено по сваком зрну.

Долијте хладну воду у односу 4:1 према пасуљу, додајте 50 ml ракије и прокувајте. Оставите да се крчка 45–50 минута и требало би да имате потпуно скуван пасуљ.

И на посљедњем мјесту, али не и по важности – вријеме кувања пасуља зависи прије свега од његове врсте и квалитета. Неквалитетан и стар пасуљ можда се и никада не скува да би био као што треба да буде, независно од времена које проведе у шерпи, пише Крстарица.

Podijeli:

Large banner