Izvor:
Krstarica
07.11.2024
15:40
Prženo tijesto, kao što su uštipci ili mekike, čest su izbor domaćica za jutarnji ili večernji obrok.
Ипак, оно с чим се често суочавају и што не знају како једноставно да ријеше јесте вишак масти или уља које упију ова пецива.
Међутим, постоје два једноставна трика која ће вам помоћи да ваше пржено тијесто не упије ни кап масти или уља.
Један од начина за припремање идеалних уштипака и мекика је употреба соде бикарбоне или прашка за пециво, које ћете просијати заједно са брашном. На тај начин тијесто неће упијати вишак масноће код пржења у дубоком уљу.
Да уштипци и мекике не би били масни, уље у коме ћете их пржити требало би да буде добро загријано. Када је уље довољно загријано, оно у тренутку затвара тијесто и не дозвољава му да упије вишак масноће.
Ракија
Провјерен начин да тијесто које пржите не упије много уља или масти јесте да док месите тијесто у њега додате чашицу ракије. Када умутите брашно, јаја, млијеко и остале састојке које користите за припрему, у све то додајте чашицу ракије.
Уштипци неће покупити ни кап масноће. Ово је стари трик које су још наше баке користиле, али данас је помало заборављен. Не морате да бринете јер се укус ракије уопште неће осјетити, а послужиће да тијесто не буде превише масно. Уколико ипак желите да додате арому тијесту, а у исто вријеме искористите трик са алкохолом, можете додати исту мјеру рума.
Najnovije
Najčitanije
07
22
07
19
07
18
07
11
07
07
Trenutno na programu