Korisno znati

Kako da vam džigerica ne bude tvrda i suva

  • Izvor: Krstarica
  • 19.12.2024. 17:03

Džigerica se može pripremiti na mnogo načina. Samo treba da zapamtite da ne napravite jednu grešku koju većina čine.

Džigerica sadrži puno vitamina A, vitamina B i gvožđa. Takođe je veoma dobar izvor proteina. Pored toga, ima malo masti. 100 g pileće džigerice je 120 kcal. Ovo ga čini odličnim dijetetskim jelom.

Takođe ima pozitivan efekat na naš vid. Pomaže u borbi protiv anemije zbog visokog sadržaja gvožđa. Podržava naš imunitet i dodaje energiju. Zaista je vredno vaše pažnje.

Često pravimo jednu veliku grešku kada pržimo džigericu.

Nikada ne solite džigericu prije prženja.

Ako je džigerica koju pripremate suva i tvrda, to je zato što ste je posolili prije prženja. Ne bi trebalo to da radite!

Jetru začinite tek nakon prženja. Po mogućstvu neposredno prije serviranja. Ovo održava džigericu vlažnom iznutra i neće se stvrdnuti. Samo će biti mnogo ukusnije, prenosi Krstarica.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Loto, Lutrija RS

    'Loto, Lutrija RS

  • 20:10 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    'Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  • 21:05 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:10 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.