Izvor:
Krstarica
12.01.2025
18:53
Komentari:
0Dinstanje luka je nešto na šta često ne obraćamo pažnju. Isjeckamo luk, zagrijemo ulje i stavimo luk da se dinsta, dok mi radimo nešto drugo.
Ипак, свјетски кувари имају свој трик, па тако Гордон Ремзи у лук за варива и сосеве, посипа содом бикарбоном и шећером, како би се што прије издинстало, а сам лук био сочнији и укуснији.
Осим тога, овај трик спречава и ширење мириса лука по цијелој кући. Кривац за непријатне мирисе је ослобађање сумпора из лука приликом термичке обраде.
Поред тога што неће ширити непријатан мирис, лук ће се згуснути, па ће бити лакши за варење. Такође, ако јело које припремате са динстаним луком захтијева прављење запршке, комотно можете да је прескочите – лук издинстан са содом даће јелу потребну густину.
Najnovije
Najčitanije
11
18
11
15
11
14
11
13
11
13
Trenutno na programu