Izvor:
B92
30.09.2023
06:45
Vrijeme spremanja zimnice je krenulo, a ovo su savjeti iskusnih domaćica koji mogu da vam pomogn pri pripremi ajvara, pinđura i sličnih pikanterija.
Приликом прављења зимнице најважније је одабрати квалитетно поврће, а за ајвар квалитет паприке је пресудан.
Важно је да буде свјежа, а најбоље је да буде из органиског узгоја.
* Паприка мора бити сасвим зрела и неоштећена.
* Најважније је да паприка буде месната и сува. Када се стави на роштиљ оваква паприка не цврчи и не пушта много течности, већ се полако пече и задржава све сокове и укусе.
* Бирајте пљоснате паприке које се лако пеку само са двије стране и самим тим и лако љуште.
* Ако сте у прилици изаберите органски гајену паприку старих сорти чији су плодови обично нешто мањи али чвршћи, такозваних "ајварки“ од којих је најбоља Куртовска капија.
Najnovije
Najčitanije
15
58
15
58
15
54
15
50
15
43
Trenutno na programu
14:00
Keto kuhinjica
lajfstajl
14:15
Alo Alo S06 EP 03 (R, 12+)
serijski program
14:45
Divlje pčele EP 85 (R)
serijski program
15:30
Krvavo cvijeće S02 EP 176 (12+)
serijski program
16:20
Vježbajte sa Lidijom
lajfstajl
16:30
Vijesti
informativni program vijesti
16:50
Centar dana
infotejnment