Kako napraviti domaću toplu čokoladu

Izvor:

Agencije

05.11.2024

20:35

Komentari:

0
Како направити домаћу топлу чоколаду

Kada se temperature spuste i vazduh zamiriše na zimu, ništa ne prija više od šolje tople čokolade. Ovaj omiljeni napitak ne samo da nas zagrijava, već i vraća sjećanja na djetinjstvo i trenutke provedene uz porodicu i prijatelje.

У овом тексту доносимо рецепт како припремити једноставну и укусну топлу чоколаду код куће, користећи само неколико састојака.

Састојци:

- 2 шоље млијека (може бити и биљно млијеко)

- 2-3 кашице какаа у праху

- 2-3 кашице шећера (по укусу)

- 50 г тамне чоколаде (насјецкане)

- Прстохват соли

- Шлаг (за декорацију)

- Цимет или ванилија (за додатни окус).

Милица Павловић отказала велики концерт у Ријеци

Милица Павловић отказала велики концерт у Ријеци

У малом лонцу загријте млијеко на средњој ватри. Пазите да не прокључа.

У загријано млијеко додајте какао у праху и шећер. Мијешајте добро док се састојци потпуно не сједине и не растворе.

Након што се какао и шећер сједине, додајте насјецкану тамну чоколаду и прстохват соли. Мијешајте док се чоколада не отопи и смјеса не постане глатка.

Ако волите, можете додати цимет или ванилију за додатни окус.

Прелијте топлу чоколаду у шоље. Ако желите, додајте шлаг на врх као декорацију.

Послужите одмах и уживајте у својој топлој чоколади. Овај рецепт је једноставан и брз, савршен за хладне дане када желите нешто топло и слатко.

Podijeli:

Large banner