Daje poseban ukus jelina

Kako se pravilno koristi lovorov list u kuhinji

  • Izvor: Agencije
  • 10.11.2024. 05:00

Lovorov list je veoma čest začin, ali je poželjno da znate kako da ga koristite, kako bi dao najbolje rezultate. Nije pogodan za sva jela i bitne su neke naizgled nebitne stvari.

6 savjeta za pravilnu upotrebu lovorovog lista

1. Lovorov list dodajte 5 minuta prije nego što je čorba gotova, a 10 minuta prije nego što su dinstana jela spremna.

2. Nemojte dodavati lovorov list u pileći bujon, inače će bujon izgubiti ukus i aromu.

3. Dodajte ga u ograničenim količinama u čorbu od povrća ili ga nemojte dodavati uopšte, pošto su ovakve supe već aromatizovane povrćem.

4. Ubacujte ne više od 1-2 lista po litru tečnosti.

5. Prije nego što dodate lovorove listove u jelo, trljajte ih jedan o drugi, aroma će postati intenzivnija.

6. Ne ostavljajte lovorov list u gotovom jelu, jer tako dodaje gorčinu. Treba da ga izvadite odmah nakon kuvanja.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: