Savjet

Kako skuvati jaja baš po želji: Srednje, mekano ili tvrdo

  • Izvor: Agencije
  • 31.03.2024. 20:26

Jaja su odličan dodatak brojnim jelima, ali vrijeme kuvanja česta je tema iskusnih kuvara. Koriste se u mnogim receptima, a ovih su dana zvijezda prazničnog stola.

Način na koji kuvamo jaje utiče na kvalitetu hrane, a i svako jelo ima tačno propisano, mora li ono biti tvrdo, meko ili srednje kuvano. Ali, ponekad se lako pogriješi.

Tri su načina - meko, srednje i tvrdo. I svaki način kuvanja, reći će vam svaki kuvar, mijenja okus i utisak jela, kao i samu teksturu jaja.

Meko kuvana jaja savršena su uz avokado i na tostu ili u maloj čašici. Da biste napravili meko kuvana jaja, treba ih kuvati u vrućoj vodi tačno tri minute.

Srednje kuvana jaja treba kuvati u kipućoj vodi 6 minuta, a nakon toga ih treba prebaciti u hladnu vodu. Takva su super za tjestenine ili ukrašavanje drugih jela.

Tvrdo kuvana jaja treba kuvati deset minuta, a onda prebaciti u hladnu vodu. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: