Izvor:
Krstarica
18.02.2025
08:32
Kašika dnevno ove žitarice dovoljna je za jak imunitet, dobru probavu i vitku liniju tokom hladnih dana.
У питању је пшеница која је веома заступљена у медитеранској исхрани.
Одлична је за цријева, у којима је извор нашег имунитета, подстиче метаболизам и садржи гвожђе, цинк, селен као и витамин Б!
Жито смо навикли да спремамо за славе, али мимо тога га ријетко кад једемо, али ако га спремите на овај начин, кашика дневно ће вам бити довољна за витку линију и јак имунитет током хладних дана који долазе, преноси Крстарица.
Једите кад год осјетите глад, са мало меда, цимета или какао праха.
1 kg пшенице
50 грама сувог грожђа
50 грама ораха
50 грама лешника
50 грама бадема
Потопите пшеницу преко ноћи, па је сутрадан полако кувајте најмање три сата.
Воду доливајте полако, да никад не буде превише.
Орах, љешник и бадем самељите.
Пред крај кувања додајте их у жито и кувајте још десетак минута.
Охладите и чувајте у фрижидеру.
Najnovije
Najčitanije
18
39
18
37
18
34
18
31
18
31
Trenutno na programu
16:20
Vježbajte sa Lidijom
lajfstajl
16:30
Vijesti
informativni program vijesti
16:50
Centar dana
infotejnment
18:20
Narod priča
reportažna emisija
18:55
Marketing
marketing
19:00
ATV vijesti
informativni program vijesti
19:40
Marketing
marketing