Kiseli kupus ovako može da stoji sve do ljeta – sve što vam treba je jedan jeftin sastojak

11.12.2024

12:10

Кисели купус овако може да стоји све до љета – све што вам треба је један јефтин састојак

Kiseli kupus je nezaobilazan u našim domovima tokom zime, ali svi znamo da je njegov rok trajanja ipak ograničen. Ipak, postoji način da vaš kupus ostane svjež, ukusan i hrskav čak do ljeta.

Eve u čemu je tajna.

Осморо д‌јеце у Бањалуци и Лакташима повријеђено у

Osmoro d‌jece u Banjaluci i Laktašima povrijeđeno u "Supermen izazovu"

Zašto vinobran?

Vinobran je konzervans koji se tradicionalno koristi u pravljenju vina. Dodavanjem vinobrana, fermentacija se stabilizuje, sprječava se kvarenje i dalje kiseljenje kupusa. Ovaj trik produžava rok trajanja, a ukus i kvalitet kupusa ostaje isti mjesecima.

Колики порез ће платити лото добитник? Освојио 11 милиона КМ

Koliki porez će platiti loto dobitnik? Osvojio 11 miliona KM

Kako se koristi?

Kada primijetite da je vaš kupus krenuo da fermentiše, evo šta treba da uradite:

Kesicu vinobrana rastvorite u malo mlake vode. Sipajte rastvor direktno u bure s kupusom. To je sve. Ovo će stabilizovati i usporiti proces fermentacije, a kupus ostaje svjež i hrskav čak i tokom toplijih mjeseci.

''Аеродром'' Бањалука несметано ради: На располагању Цивилна заштита Српске

''Aerodrom'' Banjaluka nesmetano radi: Na raspolaganju Civilna zaštita Srpske

Važno je da vinobran ne dodate prerano, jer ako ga stavite prije početka fermentacije postoji mogućnost da se kupus uopšte neće ukiseliti do kraja.

Pored vinobrana, redovno provjeravajte i nivo tečnosti u buretu. Ako primijetite da je smanjena, dodajte blago posoljenu vodu da listovi uvijek budu prekriveni.

Посљедице одлуке градоначелника Бањалуке; На јавном паркингу се гомила отпад

Posljedice odluke gradonačelnika Banjaluke; Na javnom parkingu se gomila otpad

Uz samo jednu kesicu vinobrana, vaš kiseli kupus može postati i dio ljetnje trpeze. Probajte ovaj trik i uživajte u ukusu tokom cijele godine!

Podijeli:

Large banner