Razna slavlja ne mogu proći bez dobro poznatih salata u našem narodu, a jedna od njih je svakako salata mimoza. Ona će i svaki porodični ručak pretvoriti u pravu gozbu.
Njenih varijanti je mnogo, a u nastavku pogledajte jedan od ukusnih recepata za ovu salatu koju morate spremiti prvom prilikom.
Sastojci:
3 krompira
300 gr stišnjena šunka
300 gr kačkavalja
4 jajeta
400 ml kisele pavlake
200 gr majoneze
začini
Priprema:
Krompir oljuštite i skuvajte, a skuvajte i jaja. Kada budu gotovi, sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.
Za to vrijeme izrendajte šunku i polovinu količine kačkavalja, a kada se krompir ohladi, izrendajte i njega. Drugu polovinu kačkavalja izrendajte na sitnije rende.
Za ređanje ove salate pripremite veću činiju kako bi se presjek salate lakše uočio.
Prvo stavite polovinu rendanog krompira, začinite solju i biberom, pa premažite tanak sloj kisele pavlake. Potom poređajte rendanu šunku i premažite majonezom.
Pospite preko svega krupno rendani kačkavalj i dva rendana jajeta. Preko svega sipajte kiselu pavlaku.
Ponovite redosled slaganja sastojaka, a salatu završite sitno rendanim kačkavaljem i dekorišite po želji. Rashladite je lijepo i poslužite, prenosi Telegraf.