Izvor:
Krstarica
28.07.2025
12:33
Komentari:
0Kukuruz je omiljena ljetna poslastica, ali mnogi ne znaju koliko tačno treba da se kuva da bi zadržao svoju sočnost i slatkoću. Iskusne domaćice dijele provjerene savjete za savršeno pripremljen kukuruz.
Кукуруз шећерац, ако је свјеж и правилно убран, кува се око 25 минута од тренутка када вода прокључа. Важно је да се не прекува јер зрна могу постати гумаста. Прије кувања, препоручује се да се дио љуске стави на дно лонца и између редова кукуруза - то даје посебан мирис и укус.
Млади кукуруз има мекша зрна и више шећера, па се кува краће - од 10 до 15 минута у кипућој сланој води. Ако се користи експрес-лонац, вријеме кувања се скраћује на свега 1-2 минута.
За оне који немају времена, експрес-лонац је идеално рјешење. Кукуруз се кува под притиском 2-3 минута, уз додатак 250 мл воде и металног сталка или корпе. Након кувања, препоручује се да се кукуруз послужи док је још врућ.
Не бацајте љуске - оне могу побољшати арому. Посолите воду добро прије кувања и оставите кукуруз да одстоји у води након кувања како би задржао сочност.
Najnovije
Najčitanije
21
57
21
34
21
25
21
20
21
17
Trenutno na programu