24.06.2025
12:39
Nema boljeg osvježenja tokom ljetnjih dana od kremastog domaćeg sladoleda.
Иако на први поглед може дјеловати компликовано, уз неколико једноставних трикова можете направити савршен сладолед и код куће, без специјалних апарата.
Избор правих састојака је кључ
За богат укус и глатку текстуру најважнији су квалитетни састојци. Користите пуномасно млијеко, павлаку за шлаг и свјеже воће. Шећер можете замијенити медом, агавиним сирупом или другим природним заслађивачима.
Хладите све састојке унапријед
Прије него што започнете прављење сладоледа, нека сви састојци буду добро охлађени.
Тиме се убрзава замрзавање и спријечава формирање кристала леда.
Додајте мало алкохола за бољу текстуру
Мала количина алкохола (као што је вотка или ликер) може помоћи да сладолед остане кремаст, јер алкохол снижава тачку мржњења и спријечава стварање леда. Наравно, прилагодите количину укусу и прилици.
Najnovije
Najčitanije
20
24
20
16
20
16
20
12
20
10
Trenutno na programu
19:50
Vremenska prognoza
vremenska prognoza
19:52
Bez komentara
bez komentara
19:55
Marketing
marketing
20:00
Bingo, Lutrija Srbije
bingo
20:30
Aviondžije S01 EP 05
serijski program
21:00
Crna guja S01 EP 02
serijski program
21:35
Alo Alo S06 EP 04 (12+)
serijski program