Large banner

Napravite domaći sladoled koji je bolji od kupovnog

24.06.2025

12:39

Komentari:
Направите домаћи сладолед који је бољи од куповног

Nema boljeg osvježenja tokom ljetnjih dana od kremastog domaćeg sladoleda.

Иако на први поглед може дјеловати компликовано, уз неколико једноставних трикова можете направити савршен сладолед и код куће, без специјалних апарата.

Избор правих састојака је кључ

За богат укус и глатку текстуру најважнији су квалитетни састојци. Користите пуномасно млијеко, павлаку за шлаг и свјеже воће. Шећер можете замијенити медом, агавиним сирупом или другим природним заслађивачима.

Хладите све састојке унапријед

Прије него што започнете прављење сладоледа, нека сви састојци буду добро охлађени.

Тиме се убрзава замрзавање и спријечава формирање кристала леда.

Додајте мало алкохола за бољу текстуру

Мала количина алкохола (као што је вотка или ликер) може помоћи да сладолед остане кремаст, јер алкохол снижава тачку мржњења и спријечава стварање леда. Наравно, прилагодите количину укусу и прилици.


Podijeli:

Large banner
Small banner
  • Najnovije

  • Najčitanije

Small banner

Trenutno na programu

19:50

Vremenska prognoza

vremenska prognoza

19:52

Bez komentara

bez komentara

19:55

Marketing

marketing

20:00

Bingo, Lutrija Srbije

bingo

20:30

Aviondžije S01 EP 05

serijski program

21:00

Crna guja S01 EP 02

serijski program

21:35

Alo Alo S06 EP 04 (12+)

serijski program

Small banner
Small banner