Napravite najukusniji džem od šljiva po receptu naših baka

01.09.2025

17:00

Komentari:

0
Voce Sljive
Foto: Pixabay

Miris svježe pečenih šljiva koji se širi kuhinjom uvijek nas vrati u djetinjstvo, kada su naše bake pravile svoj čuveni džem. A domaći džem od šljiva upravo je takav – jednostavan, mirisan i prepun nostalgije.

Данас га можете направити без дуготрајног мијешања изнад шпорета. Све што требате јесте укључити рерну и пустити да одради већину посла умјесто вас.

Moskva Kremlj

Русија одговорила на оптужбе да је умиjешана у квар на авиону Урсуле фон дер Лајен

Џем од шљива из рерне је идеалан за све који воле природан окус шљива, а желе припрему која не захтијева много труда. Резултат? Густа, слатка посластица која ће савршено пасати на кришку топлог хљеба или палачинке.

Састојци

3 кг очишћених меканих плавих шљива

300 г шећера

2 пакетића ванилин шећера

Припрема

Шљиве добро оперите, очистите од коштица и нарежите на мање комаде. Ставите их у дубљу посуду или лонац за рерну (како сок не би превише прскао).

Таблете

Тајни савезник жена за кости, хормоне и мозак

Пеците на 200 Целзијусових степени док шљиве не заврију.

Смањите температуру на 150 степени и пеците још приближно један сат, а повремено промијешајте (отприлике сваких 20 минута).

Након сат печења умијешајте шећер помијешан с ванилин шећером и вратите у рерну на још један сат, уз повремено мијешање.

Змија-поскок

Хрватски ватрогасци у ауту пронашли најотровнију змију у Европи

Врућ џем улијте у претходно загријане тегле, добро затворите и окрените наопако док се потпуно не охладе.

Podijeli:

Large banner