Large banner

Nikako soda bikarbona: Spas za želudac su samo dvije jeftine namirnice

Izvor:

Krstarica

15.05.2025

10:17

Komentari:
Никако сода бикарбона: Спас за желудац су само двије јефтине намирнице

Gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić je upozorio i na sodu bikarbonu koju ljudi piju na svoju ruku.

"Стари је трик, поједете па вам нешто не одговара, па узмете пилулу против киселине. Ако вам буде боље послије 45 минута, то је киселина. Каква сода бикарбона, човече?! Она неутрализује киселину на пола сата, и готово је дејство, нема га. Морају се узимати лијекови који имају пролонгирани ефекат, сода бикарбона је принцип – држи воду док мајстори оду", рекао је др Перишић.

Нутриционисткиња Милка Раичевић је додала да да би желудац требало припазити и уносити доста влакана, која га природно јачају и чувају", рекла је она и дала савјет за припрему лука.

Данас привлаче срећу: Стиже новац за ова четири хороскопска знака!

Данас привлаче срећу: Стиже новац за ова четири хороскопска знака!

"Ставите лук пресјечен у воду, сачекајте да извјетри сумпорасти мирис, па га тек онда додајте у јело и неће вам сметати. Имате толико врста лука, па сремуш који никоме не смета… Комбинујте са сиром или павлаком, неутралисаће проблем. Цијели свијет једе прво салату, па онда јела, а ми нажалост не користимо довољно ту намирницу коју имамо цијеле године. Сирови купус је најјефтинија, а врло здрава намирница, баш као и шаргарепа. Треба је јести свјежу, а не да је убацујемо у супу, када се скува организам може да искористи мање здравих састојака из ње", рекла је она.

"Лук је хранљив, има кверцетин, Божја је намирница. Моја покојна мајка га је сјекла на пола, па да поцрни на плотни, па га је тако убацивала у супу, знала је колико је то здраво", сложио се др Перишић.

Podijeli:

Large banner