Izvor:
Agencije
20.01.2025
15:15
Komentari:
0Ukoliko vam se dogodilo da vam hrana prilikom kuvanja ili prženja zagori, znate koliko je zahtjevno izribati tavu ili šerpu. Ali, prije nego se odlučite za kupovinu jakih sredstava, radije isprobajte kombinaciju ovih svakodnevnih namirnica.
Ако имате дјецу и кућне љубимце или једноставно желите ограничити употребу штетних хемикалија у свом дому, примјена природних састојака одличан је начин за смањење изложености токсинима. Притом, уштедићете много више новца у односу на куповину неких производа за чишћење.
У чишћењу загорјелих тава и шерпи, могу вам помоћи лук и бијело сирће. Ова два састојка у комбинацији с мало топлине све су што требате да би тава и шерпе изгледале као нове. С друге стране, бијело сирће и лук су сигурни за конзумацију па неће имати проблем уколико дијете дође у контакт с овим намирницама.
За чишћење вам треба само једна средња главица црвеног лука и отприлике 250 милилитара бијелог сирћета.
Црвени лук најприје огулите. Изрежите га на четири дијела, а потом на мање комаде. Убаците лук у загорјелу таву или шерпу додајте 250 милилитара бијелог сирћета.
Можете додати и већу количину сирћета уколико црне мрље нису у потпуности потопљене. Ставите таву или шерпу на ринглу с јаком ватром како би се смјеса од лука и сирћета угријала.
Кад све прокува, гуменом лопатицом њежно скините загорјеле честице с дна посуде. Оне ће се скинути с лакоћом, будући да ће киселост лука и сирћета продријети у тврдокорне мрље. Након што сте све скинули, причекајте да се посуда охлади, а затим избаците остатке. Након што је посушите, посуда ће изгледати као нова.
Najnovije
Najčitanije
23
09
23
01
22
47
22
44
22
23
Trenutno na programu