Large banner

Oko paradajza pospite malo ovog praha: Rodiće duplo više, a plodovi će biti krupni kao nikad

Izvor:

Krstarica

28.05.2025

20:19

Komentari:
Око парадајза поспите мало овог праха: Родиће дупло више, а плодови ће бити крупни као никад

Ukoliko se grijete na drva, vjerovatno imate pepeo koji ostane posle njihovog sagorijevanja. Nemojte da ga bacite, već ga iskoristite za đubrenje paradajza. Evo kako to da uradite:

Нађубрите земљиште

Пепео има хранљиве састојке које ће парадајз упити. Богат је калијумом, магнезијумом и калцијумом који одржавају парадајз здравим, повећавају принос (неки кажу чак дупло), одржавају листове парадајза јаким и способним да упијају сунчеву свјетлост.

Аутомобил слетио са пута: Ударио у жену која је погинула на лицу мјеста

Аутомобил слетио са пута: Ударио у жену која је погинула на лицу мјеста

Повећајте киселост

Парадајз воли благо кисело земљиште, пХ треба да буде мало испод 7. Ако ваш парадајз не успијева добро, нађубрите га пепелом од сагоријевања дрвета.

Први у свијету: У Мексику ће грађани бирати све судије

Први у свијету: У Мексику ће грађани бирати све судије

Против штеточина

Дрвени пепео је одличан у одбијању пужева и других штеточина из баште. Али не и када се покваси. Зато водите рачуна да га ставите послије залијевања или падања кише. Избјегавајте да пепео пада на листове и стабљике парадајза како га не би оштетио.

Podijeli:

Large banner