Izvor:
Ona
06.03.2025
11:57
Komentari:
0Hljeb je jedna od namirnica koju svi volimo, posebno dok je još topao, pa ne znamo da li mu je ljepši miris ili ukus.
Ако му додамо неки додатни састојак, то може бити пун погодак.
Зато је рецепт за хљеб са маслинама јединствен и неприкосновен.
500 g глатког брашна
2 кашичице соли
1 кесица сувог квасца
350 ml топле воде
неколико маслина, по жељи могу бити и зелене и црне
мало качкаваља по избору
У чинију помијешајте брашно и со, па им додајте топлу воду и суви квасац.
Полако промијешајте па оставите са стране око 10 минута, да се квасац активира.
Послије тога, лагано промијешајте и влажним рукама обликујте тијесто, прекријте обликовано тијесто и оставите око пола сата да нарасте. За то вријеме, упалите рерну да се грије и исијеците маслине на комадиће, као и качкаваљ.
Тијесто на радној површини развуците, поравнајте и поспите маслине и качкаваљ. Формирајте хљеб у жељени облик и ставите га у тепсију, па пеците 15 минута на 200 степени поклопљено, па послије тога склоните поклопац и пеците још 35 минута на 180 степени, све док хљеб не добије златну боју, преноси Она.рс.
Najnovije
Najčitanije
11
03
11
00
10
55
10
51
10
47
Trenutno na programu