Recept

Pikantni zapečeni SATARAŠ

  • Izvor: zena.blic
  • 22.05.2022. 08:26

Sataraš na malo moderniji način.

Sastojci:

2 komada patlidžan plavi    

4 komada crveni paradajz   

2 glavice crni luk        

4 čena beli luk  

3 sveže crvene paprike  

3 zelene paprike sveže

1 šoljica manja maslinovo ulje    

1 kašika suvi biljni začin    

Po ukusu soli    

1 mala kašičica origana       

Po ukusu bibera         

200 gr rendana gauda          

Po želji peršunov list

Priprema:

Patlidžane narezati na kockice i držite u slanoj vodi oko 20 minuta. Luk crni, bijeli luk i paprike isjeckati na kolutove.

U posebnom tiganju za prženje sipajte ulje i pržite crni i bijeli luk, zatim dodati paprike pržiti ih dok ne omekšaju i dodati očišćen paradajz od ljuski i sve zajedno krčkati dok ne ispari voda i povrće ne omekša.

Dodajte potom patlidžan koji ste izvadili iz slane vode i krčkati oko 10 minuta u poklopljenoj posudi, začinite začinima.

Povrće prebacite u tepsiju i naredajte odozgo kačkavalj staviti u rerni i zapeći nekih 15 minuta dok ne dobije zlatno žutu boju.

Posuti malo sjeckanim peršunovim listom.

Služiti toplo uz prilog po želji, piše Žena.Blic.

Tagovi:
  • 19:52 Bez komentara

    Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Loto, Lutrija RS

    ''Loto, Lutrija RS

  • 20:10 Dokumentarni program

    Dokumentarni program

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:40 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.