Recept

Pikantni zapečeni SATARAŠ

  • Izvor: zena.blic
  • 22.05.2022. 08:26

Sataraš na malo moderniji način.

Sastojci:

2 komada patlidžan plavi    

4 komada crveni paradajz   

2 glavice crni luk        

4 čena beli luk  

3 sveže crvene paprike  

3 zelene paprike sveže

1 šoljica manja maslinovo ulje    

1 kašika suvi biljni začin    

Po ukusu soli    

1 mala kašičica origana       

Po ukusu bibera         

200 gr rendana gauda          

Po želji peršunov list

Priprema:

Patlidžane narezati na kockice i držite u slanoj vodi oko 20 minuta. Luk crni, bijeli luk i paprike isjeckati na kolutove.

U posebnom tiganju za prženje sipajte ulje i pržite crni i bijeli luk, zatim dodati paprike pržiti ih dok ne omekšaju i dodati očišćen paradajz od ljuski i sve zajedno krčkati dok ne ispari voda i povrće ne omekša.

Dodajte potom patlidžan koji ste izvadili iz slane vode i krčkati oko 10 minuta u poklopljenoj posudi, začinite začinima.

Povrće prebacite u tepsiju i naredajte odozgo kačkavalj staviti u rerni i zapeći nekih 15 minuta dok ne dobije zlatno žutu boju.

Posuti malo sjeckanim peršunovim listom.

Služiti toplo uz prilog po želji, piše Žena.Blic.

Tagovi: