Large banner

Poznati srpski šef otkriva tajnu savršene kupus salate

Izvor:

Ona

25.03.2025

13:23

Komentari:
Познати српски шеф открива тајну савршене купус салате

U svijetu kulinarstva, ponekad i najjednostavniji zadaci mogu biti obilježeni greškama, a jedan od takvih slučajeva je spremanje kupus salate, gdje vrlo često griješimo u redoslijedu dodavanja začina. Ovaj mali, ali značajan detalj može napraviti razliku između obične i savršene salate.

Филип Ћирић, мастер шеф и познати српски кувар, на свом Инстаграм налогу подијелио је савјете који ће вам помоћи да купус салата буде савршено зачињена сваки пут. Према његовим ријечима, редослијед у којем додајемо зачине није случајан и врло је битан за постизање најбољег укуса.

Потукли се робијаши: Један тешко повријеђен

Потукли се робијаши: Један тешко повријеђен

Први корак је додавање соли. Со треба да буде прва јер је важно да дође до самог купуса. Уколико прво ставите уље или киселину, со би остала у течности, тј. дресингу, и не би могла да упије довољно окуса. Због тога, со треба да буде основни зачин који директно додирује купус.

Други корак је уље. Уље има посебну улогу јер помаже да киселине (сирће или лимунов сок) буду савршено апсорбоване. Без уља, киселина би била превише доминантна, а салата би изгубила баланс између укуса. Важно је напоменути да не треба користити јако уље, попут хладно цијеђеног маслиновог, јер може да засјени све остале укусе.

Које су здравствене посљедице употребе осиромашеног уранијума

Које су здравствене посљедице употребе осиромашеног уранијума

Посљедњи корак је додавање киселине - било да је то сирће или лимунов сок. Киселина је неопходна за завршни шмек, али њен редослијед у зачињавању је кључан. Ако је ставимо превише рано, она би могла да пробије мембрану купуса, што би дало превише киселости, док уље не би могло да је неутрализује.

Приведене супруга и кћерка власника дискотеке у Кочанима

Приведене супруга и кћерка власника дискотеке у Кочанима

И не заборавите, сваки пут обавезно промијешајте салату након сваког додавања зачина - прво со, па уље, затим киселину. И, још једна важна напомена, избјегавајте јаке киселине и уља, како би салата задржала своју деликатност и савршен укус.

Пратећи ове кораке, ваша купус салата ће бити укусна и савршено зачињена, са свим укусима у савршеном балансу!

Podijeli:

Large banner
Small banner
  • Najnovije

  • Najčitanije

Small banner

Trenutno na programu

13:55

Vremenska prognoza

vremenska prognoza

14:00

Keto kuhinjica

lajfstajl

14:15

Alo Alo S06 EP 04 (R, 12+)

serijski program

14:45

Divlje pčele EP86 (R)

serijski program

15:30

Krvavo cvijeće S02 EP 175 (12+)

serijski program

16:20

Vježbajte sa Lidijom

lajfstajl

16:30

Ko te šiša S01EP01 ( R)

serijski program

Small banner
Small banner