Pripremite kestenje kod kuće, gotovi su za pola sata i savršeno se gule

Izvor:

Indeks

25.10.2024

15:56

Komentari:

0
Припремите кестење код куће, готови су за пола сата и савршено се гуле

Sve je više onih koji se u pripremu kestenja upuštaju sami, kod kuće, pa smo pripremili nekoliko praktičnih savjeta koji će to olakšati.

Сваки кестен зарежите ножем по површини и направите два укрштена реза (као слово X). Слободно зарежите и дубље, у месо. Затим припремите здјелу с хладном водом и ставите их у њу, нека се натапају око пола сата.

Пребаците их на лим за печење, а посложите их тако да је страна на коју сте их зарезали окренута према горе - како би топлота из рерне улазила кроз резове.

Загријте рерну на 180 степени па их пеците пола сата. Кад су печени, извадите их, умотајте у крпу и стегните на врху. Оставите их да стоје десетак минута. Након тог времена ће се прохладити и биће их лако огулити.

Podijeli:

Large banner