Izvor:
Superžena
07.04.2025
14:55
Komentari:
0Uvijek je pravo vrijeme za svima nam omiljene palačinke i čini se da bismo svakog dana mogli da ih jedemo, ali ako postite – odmah posegnite za pravljenjem po ovom receptu.
Посне палачинке припремају се без млијека и јаја, а толико су укусне и мекане да нећете моћи престати да их се једете. Најљепша варијанта је да их нафилујете мармеладом с укусом по жељи и поспете мљевеним орасима. Овај рецепт је идеалан за све оне који посте, а већ знате да се палачинке брзо и једноставно припремају.
Уколико желите, можете пробати и варијанту са какаом и шећером, кокосом... али пожељно је да састојке посипате на вруће палачинке како би се све фино растопило.
Такође могу бити попуњене циметом и шећером, а можете направити и слане палачинке, како је објашњено на Јутјубу, на каналу "Схерпица Реципес". На вама је само још да их направите!
Састојци:
- 500 мл воде (плус још мало да би се разриједило на густину течног јогурта)
- 350 гр меког брашна
- 1 кашичица шећера
- пола кашичице соли
- 2 кесице ванилин шећера или арома
- мало нарибане корице лимуна (не мора)
- 3 кашике уља за тијесто + неколико капи уља за пржење (у добром тигању без уља)
- 1 кашичица прашка за пециво
Припрема:
Измеијшајте воду, шећер, со, ванилу, уље и нарибану корицу лимуна. Додајте брашно и прашак за пециво. Измијешајте тако да нема грудвица и пеците у добро загријаном тигању. Док се пеку – смањите, тј. коригујте температуру да палачинке не би изгорјеле. Пеците их с обје стране. Намажите и уролајте, и – уживајте. Пријатно!
Najnovije
Najčitanije
21
57
21
34
21
25
21
20
21
17
Trenutno na programu