01.07.2025
07:44
Komentari:
0Ovaj jelo kombinuje bogat ukus pržene ribe sa slatko-kiselim sosom obogaćenim paradajzom i začinima.
500 г ослића
со, бибер, брашно за поховање
Уље за пржење
1 мањи црни лук
1 шаргарепа
1/2 паприка
200 мл парадајз пелата
2 кашике соја соса
2 кашике сирћета
1 кашика шећера
1 кашичица љутог соса
1 кашика густина + 3 кашике воде (за згушњавање)
Филете посолити, побиберити, уваљати у брашно и пржити у дубоком уљу док не постану златно хрскави. Оставити са стране на убрусу. На мало уља пропржити бијели и црни лук, додати шаргарепу и паприку. Сипати парадајз пелат, соја сос, сирће, шећер и љути додатак. Кувати 5-7 минута. Додати густин размућен у води, кувати још 1-2 минута док се сос не згусне. У сос пажљиво додати пржену рибу или прелити сос преко филета при сервирању. По жељи посути свјежим коријандером или першуном, пише Жена Блиц.
Najnovije
Najčitanije
22
59
22
52
22
48
22
45
22
39
Trenutno na programu