Za danas imamo super prijedlog za ručak koji je spremila ekipa iz "Kuhinjice". Naravno, dijelimo i sa vama ovaj odličan recept za BBQ rebra u lepinjama. Super je ukusno, vjerujte nam.
Potrebni su vam:
• Svinjska rebra - 1kg
• Crni luk,
• Ulje.
Začini:
• Smeđi šećer - 80gr
• Mljevena crvena paprika - 20gr
• Mljeveni kim - 5gr
• So - 20gr
• Crni luk u granulama - 10gr
• Sušeni bijeli luk - 10gr
• Biber - 10gr
• Sušeni origano - 5gr
• Sušeni bosiljak - 5gr
Prvo dobro izmiješajte začine. Zatim zarežite rebra sa obje strane, kao na snimku, te prelijte uljem i dobro razmažite ulje s obje strane.
Pospite začin i utrljajte.
Narežite crni luk na kolutove, nauljite ih i poslažite u tepsiju, tako da začinjena rebra možete staviti preko njih.
U tepsiju dodajte vode taman da pokrije kolutove luka.
Prekrijte tepsiju aluminijumskom folijom.
Pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni, 4 sata.
Lepinjice:
Za lepinjice je potrebno da zamijesite 500 gr kiselog tijesta, koje ćete uvaljati u brašno, a zatim premazati mješavinom napravljenom od dva žumanceta i malo mlijeka. Složite na pek papir i u tepsiju, pa pospite crnim susamom. Peći u rerni zagrijanoj na 150 stepeni, 15 minuta.
Čitav postupak i način serviranja pogledajte u videu: