Ekipa „Kuhinjice“ danas vam je pripremala brancin sa povrćem.
Ovaj recept nije komplikovan za napraviti, stoga će se mnogima vjerovatno svidjeti. Osim toga je i zdrav i ukusan.
Brancin je riba male kalorijske vrijednosti koja sadrži mali udio zasićenih masnih kiselina i kolesterola. Odličan je izvor kvalitetnih proteina i omega-3 masnih kiselina.
Postupak pripreme možete pogledati u video prilogu.
Potrebno vam je:
• 3 čena bijelog luka
• 100 gr sušenog paradajza
• 40 gr kapra
• 100 gr maslina
• Jedan brancin
• So
• Maslinovo ulje
• 400 gr krompira
• 250 gr čeri paradajza
• 200 gr crnog luka
• 200 gr špargli
• Voda
• Maslinovo ulje
Postupak pripreme:
Bijeli luk, sušeni paradajz, kapar i masline izblendajte u blenderu.
Brancin isijecite po sredini i posolite po ličnom ukusu. Potom ga nafilujte izblendanim povrćem.
U tepsiju za pečenje stavite maslonovo ulje. Izrežite krompir i stavite u tepsiju. Potom dodajte i čeri paradajz, crni luk i špargle. Na to sve stavite brancin i zalijte vodom i maslonovim uljem.
Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta.