Large banner

Recept za čorbast pasulj sa kiselim kupusom

Izvor:

Agencije

20.12.2023

15:20

Komentari:
Рецепт за чорбаст пасуљ са киселим купусом

Čorbast pasulj i jela od kiselog kupusa su nezaobilazna čim dođe hladno vrijeme. Zato vam predlažemo da ih spojite u jedno jelo i napravite lički pasulj sa ribancem, a ukus obogatite suvim rebrima i slaninom.

Можда вам ова комбинација не дјелује примамљиво, али ништа боље нећете пробати. Ако желите да избјегнете надимање од пасуља, онда је најбоље да додате нану.

Састојци:

400 г пасуља

400 г киселог рибанца

1 црни лук

3 чена бијелог лука

250 г сланине

500 г сувих ребара

2 кашике слатке паприке

2 кромпира

Рецепт за лички пасуљ са рибанцем:

Пасуљ ставите у шерпу и прелијте га водом, па оставите преко ноћи. Сутрадан проциједите, па сипајте нову воду и додајте сува ребра, па скувајте пасуљ. Умјесто сувих ребара можете да користите и кобасицу. У тигању загријте мало уља, па пропржите ситно сјецкани црни лук и када омекша додајте слатку паприку и промијешајте.

Додајте купус, сипајте чашу воде и динстајте. Након 20 минута додајте сјецкану сланину и мљевени бијели лук, па оставите на шпорету још неких 10 минута. Додајте куваном пасуљу и промијешајте. Док се пасуљ и купус кувају одвојено, ви у трећој шерпи скувајте и сјечени кромпир и додајте у пасуљ на крају. Лички пасуљ са рибанцем је готов.

Podijeli:

Large banner
Small banner
  • Najnovije

  • Najčitanije

Small banner

Trenutno na programu

21:00

Crna guja S01 EP 02

serijski program

21:35

Alo Alo S06 EP 04 (12+)

serijski program

22:10

Večernje vijesti

informativni program vijesti

22:25

Divlje pčele EP 86 (12+)

serijski program

23:20

Pogledaj u sutra EP 193 (12+)

serijski program

23:50

Pogledaj u sutra EP 194 (12+)

serijski program

Small banner
Small banner