Recept za posni krem od lješnjaka

Izvor:

Agencije

28.11.2023

08:41

Komentari:

0
Рецепт за посни крем од љешњака

Posna varijanta krema od lješnjaka je savršeni način da se zasladite, čak i da ne postite.

Да ли сте спремни да покупите комплименте, захваљујући овом једноставном рецепту?

Састојци:

- 200 г печених љешњака

- 100 г шећера у праху

- кесица ванилин шећера

- кашичица кокосовог уља

- кашика какао праха

Припрема:

Љешнике очистите од љуске и изблендајте их. Ако немате већ печене лешнике, довољно је да их печете на 180 степени око 15 минута.

Уз повремене паузе, блендајте љешнике док не буду скроз мљевени, а временом ће постати гушћа, али кремаста смјеса.

Када вам смјеса постане таква, додајте кокосово уље, ванилин шећер, шећер и какао.

Поново блендајте неколико минута, да се сви састојци сједине.

Уколико вам је крем испао превише густ, слободно додајте још једну кашичицу кокосовог уља.

Готов крем преспите у теглу и оставите га мало у фрижидеру да одстоји, пише Телеграф.

Пријатно!

Podijeli:

Large banner