Izvor:
Agencije
20.09.2023
10:53
Komentari:
0Pravo je vrijeme da počnete sa pripremom turšije. Ovom kiselom dodatku jelima se svi obradujemo i pravi je vjesnik da počinje zima.
Уколико први пут припремате туршију или желите да испробате неки другачији начин спремања, припремили смо за вас један лак, али фантастичан рецепт.
2 кг шиљатих зелених паприка
2 кг зеленог парадајза
2 кг краставчића
2 кг карфиола
1 кг шаргарепе
по жељи црни лук
купус
течност за туршију:
1 л прокуване воде
9 литара хладне воде
300 г соли
300 г шећера
2 л деветопроцентног алкохолног сирћета
1 кесица бибера у зрну
2 кесице винобрана
2 кесице конзерванса
Поврће добро оперите. Шаргарепу очистите и исјеците на четири дела по дужини.
Паприку и парадајз пробушите на неколико мјеста виљушком, како би боље упиле киселину.
Карфиол искидајте на цвјетиће, ољуштите лук, а купус очистите и исјеците на четвртине.
Прокувајте литар воде са шећером, сољу и бибером.
Додајте јој сирће, конзерванс, винобран и све то сјединити са хладном некуваном водом.
Поврће сложите у тегле, прелијте течношћу, затворите и оставите на тамном, хладном и промајном мјесту, пише Телеграф.
Пријатно!
Najnovije
Najčitanije
17
31
17
30
17
25
17
22
17
08
Trenutno na programu