Large banner

Spreman za 30 minuta: Genijalan recept Banjalučanke za domaći hljeb

Izvor:

ATV

04.02.2025

23:44

Komentari:

Ima li išta ljepše od domaćeg hljeba sa domaćim pekmezom ili drugim namirnicama?

Међутим, многима се једноставно не да да чекају и по неколико сати да тијесто надође док припремају домаћи хљеб.

И за то постоји рјешење, а рецепт је подијелила са нама једна Бањалучанка.

Како тврди, потребно вам је свега 30-40 минута да би могли да уживате у овом домаћем специјалитету. Можда мало више, ако бисте чекали да се хљеб охлади.

Састојци

  • 300 грама брашна
  • један прашак за пециво
  • кашичица соли
  • једно јаје
  • 250 милилитара течног јогурта.

Припрема

У брашно додате прашак за пециво, со, јаје и јогурт. Све добро промијешате дрвеном кувачом.

Обликујете тијесто и пребаците на папир за печење. Уколико желите, можете да га поспете сусамом, сунцокретовим сјеменкама, или нечим што волите. 

Поспете са пар капи уља и ставите у рерну. Намјестите температуру на 180 степени и већ након 20 до 30 минута ваш хљеб је готов.

Пријатно.

Podijeli:

Large banner