Nema osobe koja ne voli tjesteninu bar u nekom obliku, pa se ona kuva u skoro svakoj kući.
Poznati kuvar Gordon Remzi je na svom „Jutjub“ kanalu „Osnove kuvanja s Gordonom Remzijem“, otkrio je kako da se savršeno skuva tjestenina da ne bude ni gnjecava, ni slijepljena, ali ni tvrda. On je detaljno objasnio kako da tjestenina uvijek bude „al dente“.
Prema Gordonu Remziju postoje četiri koraka koja vas dijele od savršene tjestenine:
1. Šerpa u kojoj kuvate treba da bude dovoljno velika da se tjestenina ne bi slijepila. U vodu obavezno dodajte prstohvat soli
2. Kada voda proključa, dodajete tjestetninu i kuvajte baš onoliko dugo koliko piše na pakovanju
3. Kada preporučeni minuti kuvanja isteknu, jedan komad tjestenine probate i prema Remziju treba da bude ovakav: „Tjestenina ne smije da bude mekana, ni previše tvrda i hrskava. Mora samo da bude dovoljno čvrsta iznutra“
4. Ako je dobro kuvana odmah je vadite i procijedite.
Dodajte malo maslinovog ulja da se ne bi slijepila